Sedan Itablera kom in i Movexums inkubator så har en idé om en automatiserad lösning som har i syfte att underlätta för små och medelstora företag att etablera ett digitalt kontor som kan skala med företaget och detta utan behov av kostsamma konsulttimmar.

Nu har Itablera fått ett förstudiemedel från Almi i syfte att ta fram en första prototyp. Skoj tycker vi och det tyckte Movexum också, vilka gjorde en intervju med oss.

Resultatet kan du se här:

Vårt inkubatorbolag Itablera som drivs av Per Linde, tilldelades nyligen förstudiemedel från Almi. Såhär beskriver Almi själva sina förstudiemedel: ” Nya innovativa idéer innebär många gånger större risker än normala affärsidéer. Ofta behöver man undersöka, testa och verifiera olika hypoteser för att se om idén håller. Företag och privatpersoner som har en ny innovativ idé kan söka ett Förstudiemedel för att göra detta. Förstudiemedlet ska användas för att besvara kritiska frågor kring hur eller om man ska driva projektet vidare. Det kan enbart användas för externa kostnader som t.ex. nyhetsgranskning, prototyp, experthjälp inom teknik, juridik. Syftet med förstudiemedlet är att minska risken i projekt. Vi rekommenderar att man bryter ner processen i olika etapper med tydliga milstolpar och delmål. I takt med att projektet utvecklas positivt och närmar sig marknaden kan projektet beviljas medel för att uppnå delmålen. Förstudiemedlet kan enbart nyttjas till externa kostnader.”

Per, hur mycket pengar fick du?

– 34 000 kronor.

Hur ska du använda pengarna?

– Bidraget kommer att användas för att ta fram en prototyp som kommer att utvärderas av mina early adopters. Min förhoppning är såklart att de kommer älska den 😊

Vad innebär det känslomässigt att tilldelas pengar?

– Jag blir rörd av alla som stöttar mig på olika sätt. När jag fick beskedet av Hanna på Almi hade jag svårt att låta bli att gå omkring och fånle. Jag ser detta som ännu ett bevis att det finns ett stort potential hos min tjänst Mr. Besserwisser. Det ska vara enkelt för företag att hitta och använda de digitala verktyg som behövs för deras verksamhet.

Vad är på gång med Itablera den närmsta tiden?

–  Just nu har jag grävt mig ganska djupt ner i diverse tekniska beskrivningar som kommer att fungera som beställningsunderlag. Min fru verkar tycka att jag för tråkiga samtalsämnen vid middagsbordet just nu … Parallellt med beställningsunderlag hjälper jag en potentiell kund med en utredning kring digital transformation, slutligen jobbar jag med att få in Itablera som partner hos ett flertal leverantörer, däribland Microsoft.

Hela artikeln återfinner du här: https://movexum.se/itablera-tilldelas-forstudiemedel/

Categories: Mr. BesserwisserNyhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Mr. Besserwisser

Itablera nu i en inkubator nära dig

… åtminstone om du bor i Gävle 😉 Itablera har blivit antagen till Movexums inkubator. Läs mer om det nedan: Per Linde är civilingenjören och IT-arkitekten som utvecklat Mr. Besserwisser, den digitala tjänsten som ska Read more…